Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Преди малко като се прибирах светна на таблото една лейка и излезна надпис,че маслото е за смняна.......та питам аз на момента ли трябва да го сменям или мога да покарам ден-два така?
    Веднага е трябвало да спреш и да го смениш на място, сега последствията вече са необратими Шегичка. Какво ще му стане за 2 дена, не се тормози
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• ми хубаво е да си смениш маслото и да си запишеш км а не да гледаш това нещо
      иначе нищо няма да му стане но гледай да го смениш
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Веднага е трябвало да спреш и да го смениш на място, сега последствията вече са необратими Шегичка. Какво ще му стане за 2 дена, не се тормози
        Хах и аз така се стреснах, като я взех и още същия ден смених маслото - два дена по-късно ми светна тва и си изскарах акъла, че се е преебала нещо, то се оказа, че е брояч и като се смена трябва да се нулира, за да ти напомня. Ако знаеш кога си си сменял маслото може и да го оставиш така дори, нищо страшно няма.
        Алфа ромео 75 2.0
        Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
        Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          ми хубаво е да си смениш маслото и да си запишеш км а не да гледаш това нещо
          иначе нищо няма да му стане но гледай да го смениш
          Маслото съм сменял точно преди 5000 км.....или маслото е гадно или тоя комп е улав.......

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Първоначално публикувано от Valio606 Покажи съобщение
          Хах и аз така се стреснах, като я взех и още същия ден смених маслото - два дена по-късно ми светна тва и си изскарах акъла, че се е преебала нещо, то се оказа, че е брояч и като се смена трябва да се нулира, за да ти напомня. Ако знаеш кога си си сменял маслото може и да го оставиш така дори, нищо страшно няма.
          Винаги си записвам защото съм разсеян......даже си записвам,къде съм си записъл.
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Маслото съм сменял точно преди 5000 км.....или маслото е гадно или тоя комп е улав.......
            ми ако не си нулирал сервиз-а ще светне няма как
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Аз мисля да го сменям веднъж на 1,5г. без оглед на км, които така или иначе ще са на моето каране към 23-24 000, макар, че гледам по книжка германецът го е сменял точно на индикация т.е. на 30 000. Интервалите ще ги нулирам само да не святкат и тва е.
              sigpic

Comment

• На тез коли с DPF се нулира и брояч в EDC-то (ако не е един и същи), щот си смята там разни неща според броя на регенерациите на филтъра.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Винаги си записвам защото съм разсеян......даже си записвам,къде съм си записъл.
                  Ела утре щи го опраа за 2 мин.,тва е като си сменяш маслото при неуки хора
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Не се ли занулява от борд компа...?
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Не се ли занулява от борд компа...?
                      Не в ЕКУ-то

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Ела утре щи го опраа за 2 мин.,тва е като си сменяш маслото при неуки хора
                        Благодаря ама утре не мога.....ще се постарая за понеделник,ще ти се обадя ако мога да наредя нещата утре.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от psihary Покажи съобщение
                          Здравейте,

от една седмица ми изскачат следните кодове:"P0704-Clutch switch", "P1555" (в описанието само казва нисък сигнал от сенсора) и "P0235 - Boost Pressure".

Четох че почистване на МАР сенсора може да помогне, но не мога да го намеря на 1.9 JTS.

Ako някой може да ме упъти къде е, ще съм много благодарен.
                          Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Моя съвет е да не пипаш МАП-а,а да си почистиш дросела

П.С.За грешката на машинката на съединителя е ясно,няма Алфа която да и работи адекватно машинката,просто триеш грешката и караш.
                          С почистен дросел(макар че не беше чак толкова замърсен) вече 4 дни карам без да се е оплакала колата от нещо.
                          Мерси Мъри!

Но като почистих грешките, в кодовете имаше Р0016 която беше описана като грешка на сензора на тайминг веригата. Това което изчетох за грешката предполага сменя на веригата, но се зачудих каква е вероятноста само сензорът да е дал грешка заради температури или нещо друго.
                          Грешката се е появи веднъж преди 4 седмици и след като я изчистих я нямаше отново до миналата седмица. Ако веригата се е разтегнала, не били трябвало на всяко запалване да се появи грешката?

Comment

С почистен дросел(макар че не беше чак толкова замърсен) вече 4 дни карам без да се е оплакала колата от нещо.
                            Мерси Мъри!

Но като почистих грешките, в кодовете имаше Р0016 която беше описана като грешка на сензора на тайминг веригата. Това което изчетох за грешката предполага сменя на веригата, но се зачудих каква е вероятноста само сензорът да е дал грешка заради температури или нещо друго.
                            Грешката се е появи веднъж преди 4 седмици и след като я изчистих я нямаше отново до миналата седмица. Ако веригата се е разтегнала, не били трябвало на всяко запалване да се появи грешката?
                            Ми не се появява при всяко палене,трябва ЕКУ-то няколко пъти да засече проблема и тогава светва грешка

Comment

Мерси Мъри!

Много рано се зарадвах, сутринта пак светна двигателя със същите грешки...

Други идеи за какво мога да направя? При дилъра ми искат да ми разглобяват двигателя за диагностика, а аз им казах че са побъркани.
                              И за сега разчитам на съвети, помагайте!

Comment

• Веригата трака ли? Аз много не можах да се ориентирам, но за датчика на разпределителния вал ли става въпрос? Тоя датчик няма да даде грешка заради някакво минимално разтягане според мен, по скоро е показал някакви невъзможни стойности, ако е този може да му изчистиш буксата.

пп излиза в аутодатата на тази грешка сензор колянов или сензор разпределителен вал - гадно стайл качвам ти и на коляновия, аз бих тръгнал от буксите, след това смяна с някой от морга един по един.
                                Attached Files
                                Last edited by code; d.m.y г., 11:37.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X